therapie met aandacht

                       Een op een traject

Een op eentraject

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding, dan ben je bij mij aan het goede adres.

Ik begeleid je graag een stukje op je pad en ik leer je hoe jij jezelf het beste kan helpen:
Samen kijken we waar jouw knelpunten zitten en hoe je daar anders mee kan omgaan. Ik vind het belangrijk om je het te laten ervaren en niet alleen over de dingen te praten. Daarom werk ik veel met geleide visualisatie. Ik bied je zoveel mogelijk praktische tools om zélf aan de slag te gaan.

Als Counselor ga ik met je op zoek naar onderliggende patronen en onderzoeken we waar het probleem in het verleden is ontstaan. Vervolgens kijken we hoe deze onderliggende oorzaken en patronen kunnen worden veranderd of opgelost. We kijken naar jouw knelpunten en hoe je daar anders mee om kunt gaan, door je inzicht te geven en je bewust te maken van hoe het beter kan. Ik werk veel met cognitieve therapie en met oefeningen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Ik wil niet alleen over dingen praten, maar je ook laten ervaren wat het in je lichaam doet.

Als coach kijk ik samen met jou hoe je met nieuwe strategieën de knelpunten in je leven in de toekomst anders kan aanpakken. We onderzoeken je mogelijkheden en sterke punten om je te helpen je grenzen te verleggen.

Ik ga je leren dat je veel meer kan dan je denkt!

Je werkt dus aan verschillende fasen in het proces. Als counselor kijk ik wat er uit het verleden ontdekt en verwerkt moet worden, om vervolgens met coaching samen met jou aan de toekomst te kunnen werken.

Ik werk o.a. met:

Cognitieve therapie

Cognitieve therapie gaat in op iemands gedachten en de emoties die door die gedachten beïnvloed worden. Wie belangrijke zaken en gebeurtenissen in zijn leven steeds vanuit een negatief standpunt bekijkt wordt en blijft gemakkelijker angstig, somber of geïrriteerd. In cognitieve therapie onderzoekt de cliënt samen met de behandelaar of die wijze van denken wel helemaal klopt met de werkelijkheid. Wanneer blijkt dat iemand geneigd is om negatief over allerlei zaken te oordelen wordt uitgezocht welke manier van denken passender is. Bij het uitwerken van meer realistische, vaak positievere gedachten maakt de behandelaar gebruik van specifieke cognitieve uitdaagtechnieken en huiswerkoefeningen. De toekomst is hierbij belangrijker dan het verleden.

Gedragstherapie

Dit richt zich vooral op hete veranderen van het gedrag. Hoe iemand zich gedraagt bepaalt namelijk in belangrijke mate hoe de persoon zich voelt. Als iemand geneigd is om uit angst bepaalde situaties uit de weg te gaan, dan zal spanning vaak in eerste instantie weliswaar afnemen, maar op de lange termijn juist eerder verergeren dan verminderen. In een gedragstherapeutische behandeling breng je samen met de behandelaar eerst het problematische gedrag en de omstandigheden waarin dat voorkomt in kaart. Vervolgens helpt de behandelaar je om beter passende gedragspatronen aan te leren voor die omstandigheden. Zowel het inventariseren van het gedrag waarvan je last hebt als het bedenken en voorbereiden van oefeningen met nieuw, beter passend gedrag gebeurt samen met de behandelaar.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Deze methode is bedoeld om het trauma een plek geven. Om het op de juist plaats in je brein op te bergen, zodat je nagenoeg geen klachten meer zult ervaren. Natuurlijk vergt dit van jou training en doorzetting voor het beste resultaat.

Visualisaties

Visualiseren is een uitstekende manier om meer rust en ruimte te vinden.
Visualiseren kan iedereen, als ik jou zou vragen je ogen te sluiten en mij een boom te beschrijven, een boom waar jij graag onder zou zitten, dan gaat dat volkomen vanzelf.
Je ziet de boom voor je, waar hij staat, hoe hij voelt, hoe hij ruikt en wat voor gevoel het je zou geven, als jij in de zon onder deze boom zou zitten. 

Onderzoek heeft uitgewezen, dat de hersenen geen onderscheid kunnen maken tussen wat je je voorstelt/verbeeld of wat je werkelijk meemaakt.

Dus als ik je in een visualisatie meeneem naar een strand, de zon op je schouders en het geluid van het ritme van de golven. Dan ontspant je lichaam ook werkelijk, net alsof je echt even op dat strand geweest bent.

Enkele reviews

Heel fijn

Dit had ik veel eerder moeten doen, wat heb ik veel geleerd

Anne van L.

Prachtige technieken

Met deze begeleiding kan ik echt vooruit. Hoe raar het ook klinkt maar we hebben ook veel gelachen.

Pim K..

Ik zat er echt doorheen

Wat heb ik dit veel te lang laten aanslepen. Ik ben weer rechtgezet en kan weer genieten van het leven.

Ton de L..